Fatal Error with Facebook User configuration

Before you ask see the Phoca Gallery User Manual
gemadan96
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 4
Joined: 20 Jun 2012, 23:25

Fatal Error with Facebook User configuration

Post by gemadan96 » 20 Jun 2012, 23:30

When I try to modify a Facebook user I receive the following error:

Fatal error: Cannot redeclare class FacebookApiException in /home/gemak/public_html/administrator/components/com_phocagallery/libraries/phocagallery/facebook/api.php on line 118

I'm using Joomla 2.5.6 and Phoca Gallery 3.2.0

Any help in resolving this issue is appreciated.


User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 39900
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Fatal Error with Facebook User configuration

Post by Jan » 26 Jun 2012, 22:51

Hmmm, testing now, without any such problem, will do more tests there, thank you for the info. :idea:

Jan
If you find Phoca extensions useful, please support the project

dustyken
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 7
Joined: 27 Jun 2012, 16:53

Re: Fatal Error with Facebook User configuration

Post by dustyken » 27 Jun 2012, 16:56

I'm having the same issue.

dustyken
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 7
Joined: 27 Jun 2012, 16:53

Re: Fatal Error with Facebook User configuration

Post by dustyken » 27 Jun 2012, 17:38

I also get the following error when clicking on the "Facebook" section to try to see if I need to update the FB settings.

Image

No save button, no menus, nothing.

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 39900
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Fatal Error with Facebook User configuration

Post by Jan » 27 Jun 2012, 20:14

Hi, will do more tests for next version.

Jan
If you find Phoca extensions useful, please support the project

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 39900
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Fatal Error with Facebook User configuration

Post by Jan » 30 Jun 2012, 14:20

Testing now, see no problem there, the class is defined only one time :idea:
If you find Phoca extensions useful, please support the project

gemadan96
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 4
Joined: 20 Jun 2012, 23:25

Re: Fatal Error with Facebook User configuration

Post by gemadan96 » 03 Jul 2012, 21:38

I had been able to use the Facebook feature before and imported some albums without issue. Since that time I had installed a theme. Is it possible that installation of the theme hosed something. I have since uninstalled Phoca Gallery and reinstalled it. I stll get the same results.

I do have this working fine on another site on the same server with the same Joomla and Phoca gallery versions. No themes have been installed on the second site.

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 39900
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Fatal Error with Facebook User configuration

Post by Jan » 04 Jul 2012, 10:20

Hmmm, tested now on different system (windows, linux, ...) without any such problem, search for the class and it is stored there only one time (so really no idea about redeclaring :-( ) Do you run some specific system plugin (e.g. which can access Facebook) or etc?
If you find Phoca extensions useful, please support the project

gemadan96
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 4
Joined: 20 Jun 2012, 23:25

Re: Fatal Error with Facebook User configuration

Post by gemadan96 » 05 Jul 2012, 21:36

I have four other components or plugins with a Facebook connection. I disabled all four, which all four had been installed before Phoca Gallery and were all working until recently, and the Phoca Gallery facebook connection worked. These included the JEvents Facebook Like, Facebook Like and Share, Community Builder Facebook Connect, and Auto Tweet NG Pro. I re-enabled each of them, one at a time, and tested Phoca Gallery. It seems the problem is fith the Facebook Like and Share plugin from Compago.

dustyken
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 7
Joined: 27 Jun 2012, 16:53

Re: Fatal Error with Facebook User configuration

Post by dustyken » 06 Jul 2012, 00:37

I can verify that it has to do with other plugins.

I was running Facebook, Twitter, and Google+ from Compago as well and once I disabled it, Phoca Gallery worked fine.

Post Reply