Zdravím,
mám problém s vertikálními fotkami nahranými přes Java Upload. Proces nahrávání nehlásí žádnou chybu, ale nahrané fotky (i jejich originály - kontrolováno přes ftp) mají rozhašené barvy - jsou do zelena atd.
Podle rady z jednoho topicu v tomto fóru jsem zkoušel použít nejnovější verzi juploadu. To ale nepomohlo - po nainstalování nové whjk.jupload.jar se mi nepodařilo fotky ani nahrát - skončilo to na nějaké java.util výjimce. Ve stejném topicu se radil zásah do kódu galerie - to jsem zatím nezkoušel a vzhledem k dalším updatům bych ani moc nechtěl.
Existuje nějaké řešení? Předem díky. S pozdravem
David
----------------
Hi,
I have problem with vertical photos uploaded with Java Upload. The upload process is ok, but the uploaded images (and its originals - checked through ftp) have bad color - they are green etc.
I found a hint in one topic in this forum and tried to use the newest version of jupload. This doesn´t sove the problem - after installing the new whjk.jupload.jar I was even not able to upload the photos and it ends up on some java.util exception. I didn´t tried to hack the phoca gallery code (as mentioned in the topic forum) because of next updates.
Is there any solution. Thanks in forward.
David
P.S.: Sorry for bad english.
Problem with vertical images
-
semancik
- Phoca Newbie

Re: Problem with vertical images
I deleted all EXIF information from the image and it helps. But is there any other solution?
- Jan
- Phoca Hero

Ahoj, bohužel já nejsem vývojářem toho appletu, vím, že má celkem hodně chyb, ale uživatelé ho prostě chtěli mít implementovanej - jednou z chyb je právě problém s barvama u fotek vytvořených nějakými konkrétním foťáky 
V Phoca Gallery 3 bude použitý nový prostředí pro vícenásobné nahrávání, tak uvidíme.
V Phoca Gallery 3 bude použitý nový prostředí pro vícenásobné nahrávání, tak uvidíme.
If you find Phoca extensions useful, please support the project
-
semancik
- Phoca Newbie

Díky za odpověď. Existuje nějaké dočasné řešení tohoto problému? Uživatelé si fotky nahrávají z různých míst sami a obávám se, že jim nejsem schopný vysvětlit postup mazání metadat u fotek...
P.S.: Vím, že by tohle patřilo spíš do feature request, ale neuvažujete o nahrávání pomocí Windows XP Publishing Wizard (a jeho nástupce ve Win7), tak, jak to má např. Menalto Gallery 2. Pro obyčejné BFU mi to přišlo jako nejjednodušší proces.
Díky. David
P.S.: Vím, že by tohle patřilo spíš do feature request, ale neuvažujete o nahrávání pomocí Windows XP Publishing Wizard (a jeho nástupce ve Win7), tak, jak to má např. Menalto Gallery 2. Pro obyčejné BFU mi to přišlo jako nejjednodušší proces.
Díky. David
- Jan
- Phoca Hero

Ahoj, momentálně neznám jiný řešení, to co bude v Phoca Gallery 3 je závislý na Joomla! 1.6 - protože je zde aktualizovaná mootools knihovna a není zase tak velký problém při používání jquery (při použití plupload je tam cca 5 různých metod)
Další možností je použití Picasa programu pro správu fotek a ty následně importovat do Phoca Gallery.
Další možností je použití Picasa programu pro správu fotek a ty následně importovat do Phoca Gallery.
If you find Phoca extensions useful, please support the project