Phoca Gallery and enuGene menu component

Phoca Gallery - image gallery extension
pjurcak18
Phoca Newbie
Phoca Newbie

Phoca Gallery and enuGene menu component

Post by pjurcak18 »

Hi,
yesterday I built main menu on my websites http://www.cykloturistika-zlin.cz using Joomla component called enuGene (see http://extensions.joomla.org/extensions ... VnZW5lIjt9). It is great tool so I was very satisfied with the result.

Nevrthless, today I have installed Phoca Gallery and I created a link to this gallery directly from main menu (also you can see on the link above). The problem is that if I click on the item "Fotogalerie" in the main menu, I see experimental category of my photos. I see category and also I can see main menu on the right side of the websites. Than if I click on this experimental category of my photos to be able to see them, the main menu suddenly disappers! :idea:

I tried to explore all possible configurations both in Phoca Gallery and enuGene with no result. I also tried to uninstall enuGene, install it back and create menu again. Also no result :x

Could anyone help me please?

Thank you very much in advance!

Petr
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero

Re: Phoca Gallery and enuGene menu component

Post by Jan »

Hi, I think, you should check if your main menu is assigned to all Itemids or only to some selected, this should be checked in the module settings (If I understand it correctly, the enuGene use a module to display the menu, so try to see the menu assignment of this module)

Jan
If you find Phoca extensions useful, please support the project
pjurcak18
Phoca Newbie
Phoca Newbie

Post by pjurcak18 »

Možná bychom to raději mohli zkusit v češtině :|
Děkuji Vám za odpověď, nicméně Vámi navrhované řešení jsem samozřejmě prověřoval - v tomto chyba není. Zdá se, že je to nějaký bug samotné komponenty enuGene. Navíc jsem zjistil, že pokud mám tuto komponentu povolenu, začnu mít jakýsi problém typu "connection timeout", tj. kliknu na něco ve frontendu (a vlastně mi to občas dělalo i v backendu) a někdy se daná položka (odkaz z menu, článek, whatever) načte, někdy ale ne (zobrazí se bílá obrazovka). Pak je třeba refresh a stránky se korektně načtou. Byl to strašný opruz, tak jsem se s tou komponentou enuGene, ač se mi velmi líbila širokým rozsahem možného nastavení vzhledu menu, rozloučil...
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero

Post by Jan »

Hmmm, :( možná by to chtělo kontaktovat vývojáře toho rozšíření (jestli jsi ho nekontaktoval), občas to může být jen malá blbost (občas ale taky špatně napsanej skript, co "ničí" databázi). Na JED to ale vypádá, že je aktivní, odpovídá na dotazy a že to rozšíření je dobře hodnoceno, pak by možná stálo za to mu napsat o tom problému, možná by to mohl v kódu zkontrolovat :idea:
If you find Phoca extensions useful, please support the project
pjurcak18
Phoca Newbie
Phoca Newbie

Post by pjurcak18 »

To bude asi problém kontaktovat je, mají sice web, ale např. ve fóru je mizivá aktivita. Ale zkusím to. Jakmile bych dostal nějaký response, dal bych vědět i sem, aby případně i ostatní věděli, v čem byl zakopaný pes. Zatím tedy díky!
Post Reply