Phoca Premiere 5.0 favicon

Phoca Templates - templates for Joomla! CMS
Juraj
Phoca Member
Phoca Member

Re: Phoca Premiere 5.0 favicon

Post by Juraj »

Jan wrote: 02 Jul 2025, 15:27 Je to v parametrech, tedy updatovat a pak doplnit v parametrech png a svg obrázek pro tyto varianty. ico je standardně v kořenu šablony, aby bylo přepisovatelné.
favicon.ico teda nakopírovať do media/templates/site/phoca_premiere/images a tie ďalšie dve cez paramete v adminovi?joomla-favicon.svg a joomla-favicon-pinned.svg majú oba príponu svg ,píseš že jeden by mal mať príponu png,tak je to aj v parametroch šablóny.Treba teda ten súbor prekonvertovať na png? Rozlíšenie zostáva stejné?Zatial som ich nahral v svg formáte a zobralo to.

Ospravedlňujem sa za zlú informáciu o tom druhom webe,kde mi tie favikony vo vyhladávaní google ukazuje správne.Tie tri súbory som mal nakopírované priamo v www/media/system/images/ ,nie v šablóne ako som písal.Skúsil som skopírovať do šablóny a v systéme som nechal predvolené.Čakám čo na to google,chvílu mu to trvá :|
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero

Post by Jan »

favicon.ico se nastavuje v Joomla hlavičce, proto Phoca šablona nemůže ico vybírat, bere s z:

media/templates/site/phoca_premiere/images/favicon.ico

V parametrch šablony je možné vybrat jak vlastní SVG tak vlastní PNG
Image

Ano, zkoušel jsem na Phoca.cz a Google začíná ukazovat ikony až když má SVG (možná i PNG) variantu:

Image
If you find Phoca extensions useful, please support the project
Juraj
Phoca Member
Phoca Member

Post by Juraj »

Ano rozumiem.Použil som parametre súborov,ktoré sú v joomle teda : joomla-favicon.svg,favicon.ico,joomla-favicon-pinned.svg ,akurat som zmenil pôvodné logo na svoje.V šablóne je pouzitá favicon-pinned.png ,ja mam však len favicon-pinned.svg , preto sa pýtam či môzem pouziť aj súbor s príponou svg alebo prekonvertovať súbor na png.Aké má mat png rozmery ak ho treba konvertovať?
Mne to zatial google nenačítal pri tých nastaveniach aké mám.Prikladám screeny:
https://imgur.com/a/VvWUzwe
Juraj
Phoca Member
Phoca Member

Post by Juraj »

Dnes ráno mi ikonu načítalo.Takže všetko funguje ako má aj s príponou svg v subore favicon-pinned .
https://imgur.com/a/xUQjUrX
Ďakujem ti Jan :) .
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero

Post by Jan »

OK
If you find Phoca extensions useful, please support the project
Post Reply