Display Image Instead Of Folder Icon

Phoca Gallery - image gallery extension
n25
Phoca Newbie
Phoca Newbie

Display Image Instead Of Folder Icon

Post by n25 »

Dobrý den Jane,

ve phoca gallery mi vyhovuje používat hlavní nadřazené kategorie bez obrázků, pouze s podkategoriemi ve kterých už jsou obrázky. Bylo by prosím Vás možné, aby se na hlavní stránce galerie(seznam kategorií) zobrazovaly náhledy obrázků z jednotlivých podkategorií místo default obrázku složky-ikony? I když nemám v nadřazené kategorii žádný obrázek? Také by se mi líbilo, kdyby se zobrazovalo vedle "Počet obrázků v kategorii:0" také např.: "Počet alb(podkategorií):25"

Byl by jste ochotný tuto funkci(e) dodělat?

Vím, že k zobrazování náhledů v nadřazené kategorii místo ikony musím mít zde umístěny nějaké obrázky, ale pro mě je to nežádoucí. Jinak nastavené to mám. Nevím už, jak je to možné, ale kdysi mi tohle fungovalo na joomla 1.5 a na nějaké starší phoca gallery, ale od verze joomla 2.5 a novější Phoca galerie myslím 3.0 mi to nejde. Rád používám náhodné zobrazování náhledů z alb.

Respektive nevadilo by mi popřípadě, kdybych umístil výběr obrázků z podkategorií do nadřazené kategorie, ale nechtěl bych aby se mi zobrazovaly v seznamu podkategorií, jako je to vidět v albu "Různé" na mém webu. Bral bych jen zobrazení alb(podkategoríí-složek)

Na jednom webu používám Joomla 2.5 a PG 3.2.x a nyní stavím jiný web na Joomla 3 a nejnovější PG a právě řeším to samé.

Ukázka mé galerie je zde, snad to nebude bráno, jako skrytá reklama, o to mi opravdu nejde.
http://calounictvi.hybrant.net/galerie.html

A ještě jedna věc, je vůbec technicky možné při prohlížení detailu obrázku pomocí Highslide JS nebo Boxplus zaznamenat do databáze údaj o prohlédnutí fotky? Nepoužívám Modal box, protože to je dosti pomalé a návštěvníci to nechtějí. Statistiky o nejvíce prohlédnutých fotkách by se mi hodily, takhle je ale nemůžu používat.

Snad se mi to podařilo vysvětlit vše srozumitelně :) Díky, P. H.

EDIT: ještě dodatek, nejradši používám možnost Picasa importu...
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero

Re: Display Image Instead Of Folder Icon

Post by Jan »

Ahoj,

1) Kategorie může zobrazovat obrázek i z její podkategorie, ale pouze pokud jsou obrázky na serveru (tedy vyjma Picasa a FB) tam jde o to, že se tam dělá kontrola na to jestli ten obrázek existuje nebo ne :-(

2) počet alb - tedy subcategoríí - tak toto se musí přizpůsobit :-(

3) statistika, když se zobrazuje javascript detail window - technicky to možný je, ale bylo by to složitější - když se zobrazuje okno jen za pomocí javascriptu, tak vlastně server není volán a nemůže si zapsat statistiku, takže tam by to bylo potřeba přizpůsobit pomocí např. ajaxu. Otevřelo by se okno s náhledem a přímo v javascriptu toho otevření okna by se ajaxem zavolal script, který by měl pouze jednu funkci - přidat statistiku o prohlížení daného obrázku :idea:
If you find Phoca extensions useful, please support the project
Post Reply