nastavenie XML

Phoca Cart - complex e-commerce extension
fire150
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 9
Joined: 18 May 2013, 11:09

nastavenie XML

Post by fire150 » 07 Jan 2020, 22:41

Zdravím. Pokúšam sa nastaviť XML feed ale na výstupnej adrese sa zobrazuje chyba:

Code: Select all

Chybná analýza XML: nadbytočné znaky za hlavným prvkom dokumentu
Umiestnenie: https://www.xxxxxxx.sk/index.php/e-shop/feed/2-heureka?format=xml
Riadok 3, stĺpec 1:
malo by to byť pre heureku. ( tá chyba: "Riadok3, stĺpec 1: sa mení" napr. riadok16 ... )Ďakujem za rady.
Ešte doplním že export xml prebehol v poriadku a aj súbor vyzerá ok.

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 42709
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: nastavenie XML

Post by Jan » 09 Jan 2020, 20:43

Ahoj, máš někde odkaz na to XML?
If you find Phoca extensions useful, please support the project

fire150
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 9
Joined: 18 May 2013, 11:09

Re: nastavenie XML

Post by fire150 » 11 Jan 2020, 10:11


User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 42709
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: nastavenie XML

Post by Jan » 14 Jan 2020, 19:04

Ahoj, podle toho XML to vypadá, že tam nemáš pro něj nastavenej kořenovej element, ani element pro produkt, jako např. na obrázku:

Image
If you find Phoca extensions useful, please support the project

fire150
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 9
Joined: 18 May 2013, 11:09

Re: nastavenie XML

Post by fire150 » 14 Jan 2020, 21:33

Vďaka za reakciu. Mám to tam vpísané. Nejde. Keď dáš zobraziť zdrojový kód tak XML uvidíš

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 42709
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: nastavenie XML

Post by Jan » 16 Jan 2020, 21:41

Zkus otevřít tento soubor:
components\com_phocacart\views\feed\view.xml.php

řádek cca 282

a změň Z:

Code: Select all

// CATEGORY
					if ($p['item_category'] != '' && isset($v->cattitle) && $v->cattitle != '') {
						$o[] = $l.$p['item_category'].$r.$v->cattitle.$e.$p['item_category'].$r;
					}
NA:

Code: Select all

// CATEGORY
					if ($p['item_category'] != '' && isset($v->cattitle) && $v->cattitle != '') {
						$o[] = $l.$p['item_category'].$r.htmlspecialchars($v->cattitle).$e.$p['item_category'].$r;
					}
Jestli to bude OK, zkusím se na to podívat pro příští verzi
If you find Phoca extensions useful, please support the project

fire150
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 9
Joined: 18 May 2013, 11:09

Re: nastavenie XML

Post by fire150 » 18 Jan 2020, 11:07

Bezo zmeny. Vytvoril som nový xml a chybu neukazuje len pri vyplneni formulára "Možnosti produktu" >> "ID produktu". Pri vyplnení akéhokoľvek ďalšieho pola formulára už vyhodí chybu. Skúšal som rôzne kombinácie.

Takže nakoniec som prešiel všetky položky (produkty) a prepísal som "&" na "a" prípadne "-" a XML sa zobrazuje. Problém asi bude v používaní niektorých špeciálnych znakov v názvoch produktov.

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 42709
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: nastavenie XML

Post by Jan » 19 Jan 2020, 23:26

Ano, je problém ve speciálních znacích, mě šlo jen o to, abych věděl, jestli se něco nezměnilo a potrvdil si, že to je opravdu ten problém. V příští verzi tam přidám ošetření a to nejen pro název kategorie.
If you find Phoca extensions useful, please support the project

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 42709
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: nastavenie XML

Post by Jan » 05 Apr 2020, 11:38

Mělo by to být OK ve verzi 3.5.0 RC:
https://www.phoca.cz/news/1066-phoca-ca ... c-released
If you find Phoca extensions useful, please support the project

Post Reply