řazení křížem / sort cross

Phoca Gallery - image gallery extension
marvays
Phoca Member
Phoca Member

řazení křížem / sort cross

Post by marvays »

Předem se omlouvám zato, že píšu česky. Ale když mi tak zobák narostl a jsme oba češi :) For English . . . use translator :)

řeším možnost řazení kategorií křížem, když mám zobrazení do dvou sloupců.
Než se tím začnu zabývat, chci se zeptat, jestli nad tím neuvažuješ v některé další aktualizaci a případně, jestli to náhodou už někdo neřešil. Abych tady neobjevoval ameriku podruhé. Jinak se na to vrhnu a pokud se povede, výsledek sem zveřejním. Myslím, že je to dost šikovná a hlavně logická volba řazení.

Díky

*********************************************************************************************

I apologize in advance but that I write in Czech. But when the beak has grown and we both Czechs:)

I deal with the possibility of shifting categories cross when I see two columns.
Before he begins the deal, I want to ask if in not thinking about it some more updates and possibly, if it happened to someone you did not address. America did not appear to be here again. Otherwise it will cast, and if successful, result publish here. I think it's pretty handy and most logical choice shift.

thanks
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero

Re: řazení křížem / sort cross

Post by Jan »

Ahoj, co máš přesně na mysli, řazení křížem. Problém je, že float boxy jedou prostě zleva do prava a to se ovlivnit nedá, takže pak jednině nastřádat to do "nad" float boxů a nějak to zkombinovat, ale to může být taky celkem nápor na výkon :-)
If you find Phoca extensions useful, please support the project
marvays
Phoca Member
Phoca Member

Post by marvays »

když máš dva sloupce, tak ti to vyplní sloupec levý a pak začne pravý. tkže datumově je pravá horní kategorie stářím někde z púoloviny nabídky. křížem mám myšleno tak, že to vypisuje po řádcích, ne po sloupcích. určitě to nějak pujde udělat, když to mají skoro všechny joomla rozšíření. jen sem chtěl vědět, jestli už to někdo nedělala a nebo jestli o tom neuvažuješ? případně poradit kde začít . . .
marvays
Phoca Member
Phoca Member

Post by marvays »

umě je hlavně problém to, že kodovani zrovna moc nerozumim. proto jsem to zkoušel řešit přes css. Tam se mi to povedlo hned, ale je to uprava šablony na kterou musim při aktualizaci myslet.

snad ti to k něčemu bude:
soubor phocagallery.css - řádek 773
#phocagallery-comments table, #phocagallery-comments table tr td, #phocagallery-comments table tr, #phocagallery table, #phocagallery-pane table, #phocagallery-pane table tr, #phocagallery-pane table tr td {
border-style: none !important;
}

přidal sem tyto hodnoty:
float: left;
width: 440px; /* polovina šířky fotogalerie */

Když budu chtít tři sloupce, dám třetinu. naprd je to, že to nestačí zadat v %, ale natvrdo v px :(

odskoušeno pouze u zobrazení "kategorie a obrázky" a musím nastavit jeden sloupec!
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero

Post by Jan »

V "categories view" jsou různý druhy řazení + kombinace jejich parametrů - takž tohle se dá např. nastavit v parametrech (ta šířka sloupce) ... ale musí se to pak prostě kombinovat s css a případnou editaci php (pro přidání, smazání položky, co nebudeš potřebovat)
If you find Phoca extensions useful, please support the project
marvays
Phoca Member
Phoca Member

Post by marvays »

tak a v nové verzi je to zase jinak. snad se mi to podaří vyřešit :P
Post Reply