Počet kusů

Phoca Cart - complex e-commerce extension
Dimnet
Phoca Enthusiast
Phoca Enthusiast
Posts: 80
Joined: 23 May 2018, 09:51

Počet kusů

Post by Dimnet » 30 Jan 2021, 10:59

Ahoj Honzo, kde nastavím aby se mi ukazovalo počet zbývající kusů skladem u produktu ve frontendu. A další věc dají se u produktu nastavit příkladem že nechci počet kusů ale třeba počet metrů ? Díky Dan

Tags:

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 43759
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Počet kusů

Post by Jan » 31 Jan 2021, 21:46

Ahoj,

zobrazení počtu kusů na skladě se zapíná přes parameter "Display Stock Amount in Stock Status":

Image

Momentálně fungují pouze kusy, pokud by šlo jen o metry (a ty by se dále nědělily na půlmetry, atd.), pak by stačilo jen změni pár řetězců, ale pokud by se metry dále dělili, pak jedině nějak modifikovat :-(
If you find Phoca extensions useful, please support the project

Dimnet
Phoca Enthusiast
Phoca Enthusiast
Posts: 80
Joined: 23 May 2018, 09:51

Re: Počet kusů

Post by Dimnet » 01 Feb 2021, 15:43

Ok díky, to uz mi jde, a co se týká těch metrů byl by to pouze celý metr takže nějaká změna řetězců by byla fajn ;-) A ještě jeden dotaz. Nemohu nikde najít jak nastavit u produktu minimální počet kusů co by měl sklad hlídat. To jest příkladem: svorkovnice skladem 120ks, minimální množství 50ks. Takže pokud se počet kusů dostane na 50ks a méně, chtěl bych upozornění do mailu, že tohoto produktu je potřeba objednat na sklad další. Díky

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 43759
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Počet kusů

Post by Jan » 02 Feb 2021, 16:39

Ahoj, taková funkce bohužel není, přidáno do feature request listu (otázka je jeslti tohle není funkce spíše na nějakej skladovací software, další, zda zadávat toto minimální množství pro každou položku nebo celkově - asi pro každou položku?)
If you find Phoca extensions useful, please support the project

Dimnet
Phoca Enthusiast
Phoca Enthusiast
Posts: 80
Joined: 23 May 2018, 09:51

Re: Počet kusů

Post by Dimnet » 02 Feb 2021, 20:28

Já bych to viděl na to že mám produkt u které by bylo hlídané minimální množství, které by mělo být skladem. Tudíž mám třeba produkt1 a chci u něj nastavit minimální množství skladem 50ks jak se dostane pod 50ks tak oznámení do mailu že je tento produkt pod stav nastavené minimální hodnoty, která by měla být na skladě. Takže u každého produktu nastavit minimální množství skladem. Když by to šlo bylo by to více jak super.

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 43759
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Počet kusů

Post by Jan » 02 Feb 2021, 21:39

Tam vzniká hodně otázek

1) pole pro vložení minimálního počtu na skladě - to by bylo v editu produktu - to je OK
2) zobrazení seznamu, kde by se zobrazoval stav skladu produtku - zda to zobrazovat v seznamu produktů nebo mít vlastní zobrazení - v seznamu produktů to znamená tři pole navíc: sklad, minimální počet na skladě a případnej rozdíl, kde by to ukazovalo zprávu kolik např. chybí do minimálního počtu

A teď ta otázka, zobrazovat v seznamu produktů nebo udělat speciální seznam skladových položek? už tři sloupce navíc je pro seznamu produktu na hranici, pokud by jich mělo být víc - další užitečné info pro sklad - pak by to asi chtělo vlastní seznam

3) zobrazit seznam v administraci je otázka celkem jednoduchá, ale kdy posílat email s dosažením minimálního počtu na skladě:

a) pomocí cronu testovat sklad
b) pomocí poor man's cron
c) nebo při objednávace - to by dávalo asi největší smysl

4) jak by to bylo s "advanced stock management" Taky hlídat/nehlídat? Pokud ano, zadávání takových hodnot by zkomplikovalo přehled v advanced stock management :idea:
If you find Phoca extensions useful, please support the project

Dimnet
Phoca Enthusiast
Phoca Enthusiast
Posts: 80
Joined: 23 May 2018, 09:51

Re: Počet kusů

Post by Dimnet » 06 Feb 2021, 11:57

Ahoj Honzo,

1) pole pro vložení minimálního množství, které by se hlídalo pokud klesne na tuto hodnotu odešle se email s tím že produkt ten a ten má množství na skladě xy

2) U produktu bych nechal položku skladem ( možná by se mohlo udělat položka naskladnění) a položka minimální , rozdíl bych tam nedával.

3) A bylo třeba dobré udělat položku v administraci skladové hospodářství nebo tak něco, kde by byl filtr pouze na kategorie produktů.
a za

4) to nevím přesně, ale podle mě by stačilo udělat skladové hospodářství

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 43759
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Počet kusů

Post by Jan » 07 Feb 2021, 14:44

Ono to není tak jednoduchý:

4) kromě normálního skladu ještě máme sklad přes varianty produtků nebo Advanced Stock Management (mix variant) - hlavní problém je, jak to udělat, aby nové pole nemátlo uživatele

3) tady taky, pokud se používá Advanced stock management, musí se kromě základních produků také listovat produkty s jednotlivými variantami a případně mix všech variant

Co se týče email, asi nejjednodušší je poslat email v době objednávky, kdy dojde k odpočtu položek.

Zkusím se na to podívat pro nějakou příští verzi.
If you find Phoca extensions useful, please support the project

Post Reply