Issues With PHP 7.1

dsajdowitz
Phoca Member
Phoca Member
Posts: 14
Joined: 14 Dec 2016, 00:37

Issues With PHP 7.1

Post by dsajdowitz » 05 Jun 2017, 17:01

I'm using version 3.0.3 of Phoca Restaurant Menu Pro.

I've recently upgraded my server to use PHP 7.1 PHP versions greater than 5.3 aren't compatible with Restaurant Menu Pro.

Here is a sample page, displaying the errors I'm receiving: http://fallhollow.com/our-restaurant/regular-menu

Will you be correcting this?

Tags:


User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 38837
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Issues With PHP 7.1

Post by Jan » 10 Jun 2017, 12:11

Hi, these are development warnings for developers, just disable them in Joomla! configuration.

The version was made before PHP 7.1 was out, so this will be changed in next version of Phoca Restaurant Menu.

https://www.phoca.cz/documents/50-phoca ... tic-method

Jan
If you find Phoca extensions useful, please support the project

dsajdowitz
Phoca Member
Phoca Member
Posts: 14
Joined: 14 Dec 2016, 00:37

Re: Issues With PHP 7.1

Post by dsajdowitz » 12 Jun 2017, 18:27

Thanks, but this only eliminates the error strings. There's still an issue with the content being displayed.

Please visit the link again and view the content with the error reporting disabled.

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 38837
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Issues With PHP 7.1

Post by Jan » 13 Jun 2017, 22:55

I see the site but don't know what error you mean?

Jan
If you find Phoca extensions useful, please support the project

dsajdowitz
Phoca Member
Phoca Member
Posts: 14
Joined: 14 Dec 2016, 00:37

Re: Issues With PHP 7.1

Post by dsajdowitz » 14 Jun 2017, 03:04

For example:
Food & Drinks
Starters
<<<<<<
<<<<<<
<<<<<<
<<<<<<
<<<<<<
<<<<<<
<<<<<<
<<<<<<
<<<<<<
Sandwiches
SERVED WITH FRIES

<<<<<<
<<
w/Mozzarella Cheese & Marinara Sauce
Add Green Peppers & Onions $0.75

<<<
All my menu items and pricing are missing, being replaced with <<<<<<

dsajdowitz
Phoca Member
Phoca Member
Posts: 14
Joined: 14 Dec 2016, 00:37

Re: Issues With PHP 7.1

Post by dsajdowitz » 14 Jun 2017, 03:05

If you click on the PDF icon, you can see that the menu items and pricing are in the database. They're just not being rendered on the site.

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 38837
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Issues With PHP 7.1

Post by Jan » 17 Jun 2017, 22:51

Do you use some specific system plugin which somehow changes the output of the website? This seems like the output of the component is changed by some system plugin. :idea:

Jan
If you find Phoca extensions useful, please support the project

dsajdowitz
Phoca Member
Phoca Member
Posts: 14
Joined: 14 Dec 2016, 00:37

Re: Issues With PHP 7.1

Post by dsajdowitz » 19 Jun 2017, 22:37

No, there are no plugins that would be changing the site's output. This was all working fine until I upgraded to PHP 7.1.

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 38837
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Issues With PHP 7.1

Post by Jan » 21 Jun 2017, 15:50

Hmmm, I made the latest version based on PHP 7.1 and Joomla! 3.7.2, I cannot imagine that PHP 7.1 will somehow change the output of strings :idea:

What happens when you switch to table output in component options? (for testing only)

Jan
If you find Phoca extensions useful, please support the project

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 38837
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Issues With PHP 7.1

Post by Jan » 21 Jun 2017, 16:08

EDIT:
Try to download this file:
https://www.phoca.cz/forumfiles/phocame ... rviews.zip
and unzip it to folder:
administrator/components/com_phocamenu/helpers/

so the file: phocamenurenderviews.php will be overwritten and let me know if this somehow changed the output.

Thank you, Jan
If you find Phoca extensions useful, please support the project

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest