No satellite view

Phoca Maps - displaying maps in Joomla! CMS
thepimster
Phoca Member
Phoca Member
Posts: 24
Joined: 17 Sep 2012, 13:51

No satellite view

Post by thepimster » 24 Sep 2021, 19:19

Hi,
I have about 375 pages with maps, and all of a sudden the default satellite view just says 'Sorry, we have no imagery here.'
The satellite image is displayed for a split second and then goes to the above message.
Switching to map view works fine.
Example: https://museumships.us/switzerland/rigi
Hope you can help me to solve this.
Have a great weekend.

Pim

Joomla: 3.10.2
PHP: 7.4.20
Phoca maps component and plugin: 3.0.12

User avatar
Heiko
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 6
Joined: 24 Sep 2021, 20:16

Re: No satellite view

Post by Heiko » 24 Sep 2021, 20:22

Hi,

i have exact the same problem.

Regards
Heiko


Joomla: 3.10.2
PHP: 7.4.23
PhocaMaps component + plugin: 3.0.12

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 44438
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: No satellite view

Post by Jan » 24 Sep 2021, 23:10

Hi, do you use OSM or Google Maps. Seems like you are using Google Maps. Try to see the Javascript console, there is some warning about missing API key :idea:

Jan
If you find Phoca extensions useful, please support the project

User avatar
Heiko
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 6
Joined: 24 Sep 2021, 20:16

Re: No satellite view

Post by Heiko » 25 Sep 2021, 22:16

Hi Jan,

i use Google Maps.
You're right. In Javascript console is a warning about a missing API key.
But I added my API-Key in Phoca Maps preferences.
In the console are also two error:
Failed to load resource: the server responded with a status of 400 () https://khms1.googleapis.com/kh?%5Bobje ... terator%5D
Failed to load resource: the server responded with a status of 400 () https://khms0.googleapis.com/kh?%5Bobje ... terator%5D

Regards
Heiko

thepimster
Phoca Member
Phoca Member
Posts: 24
Joined: 17 Sep 2012, 13:51

Re: No satellite view

Post by thepimster » 26 Sep 2021, 19:33

Jan wrote:
24 Sep 2021, 23:10
Hi, do you use OSM or Google Maps. Seems like you are using Google Maps. Try to see the Javascript console, there is some warning about missing API key :idea:

Jan
Hi Jan,
I use Google Maps, and I can see the error you refer to, but I verified that my API key is set, as well as it validity in the google console.
Still doesn't work.
I then regenerated a new key and set it in the Phoca Maps Component Config, but to no avail :cry:
Wonder what is going on??

Thanks so much!
Pim

thepimster
Phoca Member
Phoca Member
Posts: 24
Joined: 17 Sep 2012, 13:51

Re: No satellite view

Post by thepimster » 29 Sep 2021, 13:00

Heiko wrote:
24 Sep 2021, 20:22
Hi,

i have exact the same problem.

Regards
Heiko


Joomla: 3.10.2
PHP: 7.4.23
PhocaMaps component + plugin: 3.0.12
Hi Heiko,
Did you get this resolved?
If so, please let me know how!
Thanks
Pim

User avatar
Heiko
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 6
Joined: 24 Sep 2021, 20:16

Re: No satellite view

Post by Heiko » 29 Sep 2021, 16:12

Hi Pim!

It’s still unresolved.

Regards
Heiko

thepimster
Phoca Member
Phoca Member
Posts: 24
Joined: 17 Sep 2012, 13:51

Re: No satellite view

Post by thepimster » 01 Oct 2021, 14:56

Hi Jan,
Came accross this post on Google's 'Issue Tracker'
It could very well be the solution, but it looks like it has to be implemented on your side.
Thanks for looking in to this!
Pim

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 44438
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: No satellite view

Post by Jan » 04 Oct 2021, 00:18

Hi, what is the situation now, is still the same?

Jan
If you find Phoca extensions useful, please support the project

thepimster
Phoca Member
Phoca Member
Posts: 24
Joined: 17 Sep 2012, 13:51

Re: No satellite view

Post by thepimster » 04 Oct 2021, 16:58

Hi Jan, yes, situation remains unchanged:

Image

Appreciate you looking into this, thanks!

Pim

Post Reply