Components-> Phocagallery-> Images-> Multiple Add

Phoca Gallery - image gallery extension
pavelnap
Phoca Member
Phoca Member
Posts: 13
Joined: 10 Mar 2009, 14:25

Components-> Phocagallery-> Images-> Multiple Add

Post by pavelnap » 02 Sep 2020, 18:15

In the administrator side
Components-> Phocagallery-> Images-> Multiple Add
it is not possible to select a directory that contains spaces or Czech characters (unfortunately it can be created) when clicking on the directory the path to the directory is written but the directory does not open so that images can be uploaded to it (resp.
JCE File browser - can switch directories with spaces and Czech, it would not work with PhocaGallery please

Joomla! 3.9.21
PG 4.3.18
PHP 7.4.7 localmaschine, PHP 7.2.13 servermachine
I am sorry for my English

Here in Czech language
V administratorské straně
Components->Phocagallery->Images->Multiple Add
nejde vybrat adresář, který obsahuje mezery nebo české znaky (bohužel jde založit) při kliknutí na adresář se sice vypíše cesta do adresáře ale adresář se neotevře aby se do něj daly nahrát obrázky (resp. se tam nahrají ale neukáží se pro přidání do fotogalerie

JCE File browser - umí přepínat adresáře s mezerama i s češtinou nešlo by to i u PhocaGallery prosím

Tags:

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 42971
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Components-> Phocagallery-> Images-> Multiple Add

Post by Jan » 08 Sep 2020, 12:27

Ahoj,

kvůli možným problémům na různých serverech nejsou ani diakritika ani mezera ve jménech adresářů nebo souborů podporovány, viz:
https://www.phoca.cz/documents/2-phoca- ... ing-images

Phoca Gallery s mezerami a diakritikou v adresářích a souborech nepracuje, ale ne proto, že to nejde, ale proto, že to může způsobit různé problémy na serverech (jako je zacyklení při vytváření náhledů, nebo chybějíc podpora na serveru, apod.) :-(
If you find Phoca extensions useful, please support the project

pavelnap
Phoca Member
Phoca Member
Posts: 13
Joined: 10 Mar 2009, 14:25

Re: Components-> Phocagallery-> Images-> Multiple Add

Post by pavelnap » 10 Sep 2020, 08:16

Ahoj,
a nebylo by jednodušší než tyto složitosti učit koncové uživatele, kterým sice vysvětlím tyto pravidla ale zastupující osobě už tyto informace nepředají, naučit pojmenovávání složek komponentu, třeba jak to umí joomla s názvem při automatickém uložení do aliasu (to funguje myslím pro všechny jazyky) a tím pádem lidi už nebudou dělat chyby a komponenta (pojmenovávání složek) tak bude funkční na všech serverech?

Jsem si vědom, že by to byla změna pro všechny ale fungovalo by to u nově vytvořených složek tak by nemusel být asi problém?

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 42971
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Components-> Phocagallery-> Images-> Multiple Add

Post by Jan » 12 Sep 2020, 16:04

Ahoj,

jak jsem psal výše, nevím jak teď ale prostě na některých serverech to dělávalo problém.

Jestli to někdo modifikuje tak, aby nebyl problém s mezerama a dakritikou (což se hodně těžko testuje - různé servery, různé sady znaků, atd. atd.), nemám problém to např. přidat s tím, že by se to zapínalo přes parameter, aby to případně někde nědělalo problém.

Pak by se to dalo použít i pro samotnou Joomlu!, která s diaktritikou a mezerami také nepracuje:

Image
If you find Phoca extensions useful, please support the project

pavelnap
Phoca Member
Phoca Member
Posts: 13
Joined: 10 Mar 2009, 14:25

Re: Components-> Phocagallery-> Images-> Multiple Add

Post by pavelnap » 20 Sep 2020, 12:57

Ahoj,
omlouvám se nebyl jsem pochopen. Chtěl jsem jen nastínit možné řešení. Vysvětlím: Klient napíše jméno složky "Nejaká složka" a komponenta jej uloží tak jak to dělá s titulkem článku do aliasu "Nejaka-slozka" max by bylo dobré upozornit uživatele že použil nepodporované znaky a jeho složka se jmenuje po uložení "Nejaka-slozka"
Tím se zamezí, ukládání invalidních adresářů a do všech systémů se uloží relevantní jméno adresáře a klient se nediví, že něco nefunguje -> to co jsi hezky naanimoval.

Testnul jsem si v Media manažeru (J 3.9.21) vytvořit složku "Nějaká složka" a zahlásilo mi to -> "Složku nelze vytvořit. Název složky musí obsahovat pouze alfanumerické znaky a to bez mezer." Když by to nešlo tak jak jsem nastínil nahoře tak aspoň prosím toto hlášení přidat a zabránit tvorbě nepodporovaných adresářů. Díky za tvůj čas.

Pavel

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 42971
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Components-> Phocagallery-> Images-> Multiple Add

Post by Jan » 22 Sep 2020, 11:38

Ok, přidáno do feature request listu.

Díky.
If you find Phoca extensions useful, please support the project

Post Reply