Ahoj.
Přemýšlel jsem, zdali by šlo nějak upravit detailni vypis kategorií. Vpodstatě mám na výpisu jen počet fotek, které stejně nevyužiji, protože v kategorii mám jen další podkategorie. dalo by se tedy upravit tak, aby to počítalo fotky v celém stromu? a druhá věc, dal by se přidat řádek "počet podkategorií". Ještě nejsem v PHP takový machr jako ty, ale určitě bych se oto chtěl za pomocí google pokusit. nebo máš v plánu něco takového sám?
díky za info
Úprava výpisu kategorií
- Jan
- Phoca Hero

Re: Úprava výpisu kategorií
Ahoj, sice píšeš česky, ale tomuhle opravdu nějak nerozumím
Přemýšlel jsem, zdali by šlo nějak upravit detailni vypis kategorií. Vpodstatě mám na výpisu jen počet fotek, které stejně nevyužiji, protože v kategorii mám jen další podkategorie. dalo by se tedy upravit tak, aby to počítalo fotky v celém stromu?
If you find Phoca extensions useful, please support the project
-
marvays
- Phoca Member

aloha 
jde oto, že když mám kategorii a ukazuje to, že vní mám 0 fotek, tak je to celkem zavádějící ..... protože daná aktegorie má třeba 30 dalších podkategoriií po 100 fotek. tak jestli by ten detailni vypis nešel upravit tak, aby to nepočítalo jen fyzicky fotky v kategorii, ale zahrnulo to součet fotek i v podkategoriích.
no a nejlíp přidat řádek i s počtem podkategotií.
snad je to teď srozumitelnější
jde oto, že když mám kategorii a ukazuje to, že vní mám 0 fotek, tak je to celkem zavádějící ..... protože daná aktegorie má třeba 30 dalších podkategoriií po 100 fotek. tak jestli by ten detailni vypis nešel upravit tak, aby to nepočítalo jen fyzicky fotky v kategorii, ale zahrnulo to součet fotek i v podkategoriích.
no a nejlíp přidat řádek i s počtem podkategotií.
snad je to teď srozumitelnější
- Jan
- Phoca Hero

No, jsou tam dva problémy:
- jednak to prodlouží čas (kvůli projití všech subkategorií - celýho stromu)
- druhak příjde někdo jiný a řekne, že chce zobrazit pouze hodnotu z kategorie.
To znamená, že tohle je spíš na individuální dořešení
- jednak to prodlouží čas (kvůli projití všech subkategorií - celýho stromu)
- druhak příjde někdo jiný a řekne, že chce zobrazit pouze hodnotu z kategorie.
To znamená, že tohle je spíš na individuální dořešení
-
marvays
- Phoca Member

no to máš pravdu. takže nejlepší řešení by bylo rozvinout to o tyto možnosti statistik a navíc možnost zapnutí a vypnutí v nastavení. Prostě když si necham zobrazit kategorii s podrobnostmi, tak si ještě v nastavení vyberu krom počtu sloupců jaké ony podrobnosti chci zobrazit. Někomu bude stačit počet subkategorií, někomu fotky celkově ze všech subkategorií a někdo bude chtít vše 
- Jan
- Phoca Hero

Ano, což je další problém. Na papíře mám přes 500 možných parametrů, bohužel, kdybych je všechny zadal, pak by se v tom nikdo nevyznal a komponenta by se načítala hodně dlouho. Bohužel i s parametrama se musí šetřit 
-
marvays
- Phoca Member

500 je určitě přehnané, ale myslím že by nebylo od věci ty stávající drobně doplnit. nebo zaměnit. takhle to je celkem "nedostačující" pokud vezmu v úvahu ten fakt, že to počítadlo fotek se nevztahuje na celý strom ale jen na onu kategorii. Navíc já používám podrobný výpis hlavně kvůli řazení, kdy mi to kategorie seřadí v řádcích, ne ve sloupcích 
Pořád se ale neumím ubránit pocitu, že právě možnost vybrat v parametrech jaké statistiky bych v tomto zobrazení chtěl aktivovat tomu hodně zvedne úroveň
Každopádně díky za tvou práci
Pořád se ale neumím ubránit pocitu, že právě možnost vybrat v parametrech jaké statistiky bych v tomto zobrazení chtěl aktivovat tomu hodně zvedne úroveň
Každopádně díky za tvou práci
- Jan
- Phoca Hero

Ač se to nezdá, tak i např. na 10 řádcích kódu by se dalo uplatnit 10 parametrů - nejvíce parametrů je v oblasti designu - což by byl hodně velkej nesmysl, protože se to dá udělat pomocí CSS (i když pár věcí, které by měly být v CSS v parametrech jsou). Další velkou skupinou jsou javascript knihovny různých detail funkcí (highslide - tam toho je hodně, pak shadowbox, JAK, ...). Zobrazení - popis nad fotkou, pod fotkou vedle fotky, vedle kategorie, nad kategorií, pod kategorií, zprava kategorie, ... - je toho opravdu hodně - cca 35 popsaných papírů, ale počítat to nebudu 
-
marvays
- Phoca Member

pěkně ty
tak ja si to skusím nějak upravit pro svoje účely. ještě nevím jak na to, ale google je všemocný 
- Jan
- Phoca Hero

No to sice je, ale tohle je trošku složitější a hlavně může být problém s pamětí
- buď to můžeš vyřešit rovnou v sql (což ale může být problém - protože do výpisu pak vstupuje hodně parametrů, který "čistí" kategorie - takže by pak číslo nesouhlasilo
- nebo v php a tam si budeš muset dávat pozor na ty parametry - navíc budeš muset asi přidat další sql dotaz pro zjištění počtu - a dej si pozor aby ten dotaz nebyl např. v rekurzivní funkci, to by to pak hodně dlouho trvalo, než by se vypsal strom kategorií
- buď to můžeš vyřešit rovnou v sql (což ale může být problém - protože do výpisu pak vstupuje hodně parametrů, který "čistí" kategorie - takže by pak číslo nesouhlasilo
- nebo v php a tam si budeš muset dávat pozor na ty parametry - navíc budeš muset asi přidat další sql dotaz pro zjištění počtu - a dej si pozor aby ten dotaz nebyl např. v rekurzivní funkci, to by to pak hodně dlouho trvalo, než by se vypsal strom kategorií