Hromadné přejmenování

Phoca Gallery - image gallery extension
marvays
Phoca Member
Phoca Member

Hromadné přejmenování

Post by marvays »

Mám jeden návrh. Určitě by nebylo od věci do dalších verzí zahrnout do administrace funkci na hromadné přejmenování fotek. Nevím jak ostatní, ale já poměrně často nahraji serii fotek do určité kategorie a pak je musím dodatečně pojmenovat stejně.

Příklad ..... nafotím obecní ples. vyberu zněj 50 fotek a do galerie je vložím pod kategorií "obecní ples" a fotky vněm nebudu pomenovávat "to je frnata"; "tady tančí pepa s maruškou" a drbat se stím :) Prostě je chci pojmenovat všechny stejně "ples 2010" což můžu až po nahrání do galerie :( a pěkně jednu po druhé :(

Co ty na to Honzo?
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero

Re: Hromadné přejmenování

Post by Jan »

Ahoj, např. Total Commander obsahuje hromadné přejmenování sobourů, takže můžeš:

- nahrát fotky do adresáře
- označit je a kliknout na CTRL + M (tuším) a hromadně je přejmenovat (lze navolit různé kombinace)
- poté nahrát fotky na server a vytvořit náhledy, title se převede z názvů fotek.

Ovšem problém může být diakritika :-(
If you find Phoca extensions useful, please support the project
marvays
Phoca Member
Phoca Member

Post by marvays »

no tak tady sem se asi taky nevyjádřil nejlépe. myslel jsem přejmenování title :) fyzicky se může fotka jmenovat jakkoli, jen ne stejně. :)
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero

Post by Jan »

To ano, ale při vkládání, pokud není zadanej název (title), pak se title vytvoří z fyzického názvu fotky (což by mohlo pomoci při úpravě kódu, např. vytvořit si nějakej mechanismus jak nazývat fotky v php (např. fotky budou - fotky001.jpg, fotky002.jpg - a pomocí php třeba vytvořit to, aby se odstranily číslice z konce názvu a převedl se název na první velké písmeno, např. na Fotky ... atd.)
If you find Phoca extensions useful, please support the project
Post Reply