1054 Error Messages after Updates from 3.0.0 beta to 3.0.2

bxandi
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 6
Joined: 01 Jul 2013, 13:25

1054 Error Messages after Updates from 3.0.0 beta to 3.0.2

Post by bxandi » 13 Oct 2013, 15:41

Hi,
I upgraded to Phoca Download on my J3.1.5, now I´m getting the problems when I wanted to download the file:


1054 - Unknown column 'c.tokenhits' in 'field list' SQL=SELECT c.catid, c.filename, c.directlink, c.link_external, c.access, c.confirm_license, c.metakey, c.metadesc, cc.access as cataccess, cc.accessuserid as cataccessuserid, c.tokenhits FROM yav95_phocadownload AS c, yav95_phocadownload_categories AS cc WHERE c.id = 33 AND c.published = 1 AND c.approved = 1 AND c.catid = cc.id AND cc.access IN (1,1,5) AND ( c.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR c.publish_up <= '2013-10-13 13:35:28' ) AND ( c.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR c.publish_down >= '2013-10-13 13:35:28' ) ORDER BY c.ordering LIMIT 0, 1

Any hints?
BR Alex


User avatar
Benno
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 6777
Joined: 04 Dec 2008, 11:58
Location: Germany
Contact:

Re: 1054 Error Messages after Updates from 3.0.0 beta to 3.0

Post by Benno » 13 Oct 2013, 16:09

Hi,
1. Make a backup of your joomla files and your database.
2. Run this queries with phpMyAdmin, because two columns are missing in your database.
Replace #_ with your table prefix first.

Code: Select all

ALTER TABLE `#__phocadownload` ADD COLUMN `token` char(64) default NULL;
ALTER TABLE `#__phocadownload` ADD COLUMN `tokenhits` int(11) NOT NULL default 0;
Kind regards

darr
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 6
Joined: 29 May 2014, 18:50

Re: 1054 Error Messages after Updates from 3.0.0 beta to 3.0

Post by darr » 11 Jun 2014, 18:01

Many thanks Benno,

I had the same issue after updating from 3.0 to 3.0.4. After couple hours of checking all the problems within the website found you solution. Worked perfectly.

Thanks a lot.

Regards,
Dar

User avatar
Benno
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 6777
Joined: 04 Dec 2008, 11:58
Location: Germany
Contact:

Re: 1054 Error Messages after Updates from 3.0.0 beta to 3.0

Post by Benno » 20 Jun 2014, 16:45

You're welcome!

Kind regards,
Benno

Post Reply