Spojení měny a jazykové mutace

Phoca Cart - complex e-commerce extension
mandy.h
Phoca Member
Phoca Member
Posts: 23
Joined: 24 Sep 2019, 11:03

Spojení měny a jazykové mutace

Post by mandy.h »

Ahoj, mám prosbu - jde nějak spojit měnu dle nastavení s jazykovou mutací?

Jako přepínač používám FaLang. Ten do URL adresy dává /cs/ nebo /sk/

Mám jen měnu CZ a Euro, potřebuji, aby při volbě CZ - byla měna CZK a v případě měny v SK byla měna Euro.

Díky za nakopnutí ♥
mandy.h
Phoca Member
Phoca Member
Posts: 23
Joined: 24 Sep 2019, 11:03

Re: Spojení měny a jazykové mutace

Post by mandy.h »

Zjistila jsem, že plugin Phoca Currency to umí :-). Ale nefunguje mi přepínání- jazyková mutace přes vlaječky funguje, ale nereaguje měna. Když kliknu na měnu, tak se zase nepřepne jazyk. Už nevím, co bych kde nastavila - mohu moc poprosit o radi, kam jsem ještě nevlezla? :-))
User avatar
sulpher
Phoca Professional
Phoca Professional
Posts: 102
Joined: 28 Feb 2017, 09:45

Re: Spojení měny a jazykové mutace

Post by sulpher »

Hi,
I can't say is there a solution for Phoca Cart 4, but as far as I know, Phoca Cart 5 includes multilingual support as a core feature.
See press-release:
Phoca Cart Version 5.0.0 Beta Released .
But this is still beta version (not for live sites). However, the dynamic of development is good.
mandy.h
Phoca Member
Phoca Member
Posts: 23
Joined: 24 Sep 2019, 11:03

Re: Spojení měny a jazykové mutace

Post by mandy.h »

Thank you, but not working :(
http://rosnew.bonnydesign.cz/subdom/rosnew/index.php

if I select CZ, the CZK currency is not loaded automatically. If I select SK, EURO is not loaded automatically
mandy.h
Phoca Member
Phoca Member
Posts: 23
Joined: 24 Sep 2019, 11:03

Re: Spojení měny a jazykové mutace

Post by mandy.h »

Is there a way to get the url address of the selected currency? I would apply it :)
User avatar
sulpher
Phoca Professional
Phoca Professional
Posts: 102
Joined: 28 Feb 2017, 09:45

Re: Spojení měny a jazykové mutace

Post by sulpher »

mandy.h wrote: 17 Apr 2024, 07:13 Thank you, but not working :(
http://rosnew.bonnydesign.cz/subdom/rosnew/index.php

if I select CZ, the CZK currency is not loaded automatically. If I select SK, EURO is not loaded automatically
Perhaps this is how the module is designed. And that's why there is an action button to click on (it has no sense for automatic mode).
But I agree - it would be nice to get automanic reloading after selecting another currency.
I did not test multifunctionality/multicurrency features, but if there is no such option in module settings to launch auto changes after choosing the option, it would be great if Jan or Pavel will add it.
mandy.h
Phoca Member
Phoca Member
Posts: 23
Joined: 24 Sep 2019, 11:03

Re: Spojení měny a jazykové mutace

Post by mandy.h »

It should probably work in the plugin settings, but I don't know where I'm making a mistake that it doesn't work. So far, I've managed with the script I'm debugging (it contains errors), because the deadline is knocking on the door :D

Code: Select all

    <?php
// Načtení skriptu
echo '<script>
// Funkce pro spuštění skriptu
function runScript() {
    // Získání aktuální URL adresy
    var currentUrl = window.location.href;

    // Zkontrolujeme, zda adresa obsahuje /sk/ v URL
    if (currentUrl.indexOf(\'/sk/\') !== -1) {
        // Pokud adresa obsahuje /sk/, přepneme na měnu EUR
        switchCurrency(1); // ID pro EUR
    } else {
        // Pokud adresa neobsahuje /sk/, přepneme na měnu CZK
        switchCurrency(2); // ID pro CZK
    }

    // Zamezíme opětovnému spuštění skriptu při kliknutí na odkaz měny
    $(\'a[href^="javascript:void(0);"]\').off(\'click\', runScript);
}

// Funkce pro změnu měny
function switchCurrency(currencyId) {
    // Připravíme parametry pro formulář
    var input = document.createElement(\'input\');
    input.type = \'hidden\';
    input.id = \'id\';
    input.name = \'id\';
    input.value = currencyId;

    // Přidáme parametry do formuláře
    var form = document.getElementById(\'phItemCurrencyBoxForm\');
    form.appendChild(input);

    // Odešleme formulář
    form.submit();
}

// Spuštění skriptu při načtení stránky
$(document).ready(function() {
    runScript();
});

// Zastavení obnovování stránky
window.onbeforeunload = function() {
    // Zamezíme obnovování stránky
};

</script>';
?>
mandy.h
Phoca Member
Phoca Member
Posts: 23
Joined: 24 Sep 2019, 11:03

Re: Spojení měny a jazykové mutace

Post by mandy.h »

Nobody knows still? :?
User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 48086
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Spojení měny a jazykové mutace

Post by Jan »

Ahoj,

to chování je následující:


- Pokud někdo příjde na stránku a je nastaven např. český jazyk, bude nastavena jako výchozí měna CZK
- Poud to bude např. němčina, pak EUR.

Ale tímto vše konči - jde jen o výchozí nastavení, dále se změnou nepracuje, protože by to mohlo být negativní pro zákazníka. Zákazník by např. měl jazyk v češtině, ale chtěl by platit v EUR a systém by mu nestále přepínal EUR na CZK.

To znamená, takové přepnutí si můžeme dovolit hned na začátku, při nastavování měny, ale už ne poté, protože tím můžeme zabránit uživatelovi možnost výběru měny (bylo by jedno, jakou měnu by si vybral, systém by mu nestále přepínal měnu zpět podle jazyka).
If you find Phoca extensions useful, please support the project
mandy.h
Phoca Member
Phoca Member
Posts: 23
Joined: 24 Sep 2019, 11:03

Re: Spojení měny a jazykové mutace

Post by mandy.h »

Hustýýýý - funguje! Jsi nejlepší ♥ ♥ ♥
Díky moc, Honzo. Tohle přesně potřebuji, switcher si udělám pomocí HTML nalinkování /sk/ nebo /cs/.
Post Reply