Chyba při zadávání zboží

Phoca Cart - complex e-commerce extension
John68
Phoca Member
Phoca Member
Posts: 10
Joined: 03 Nov 2020, 08:42

Chyba při zadávání zboží

Post by John68 » 02 Feb 2021, 11:08

Došlo k chybě.

167 Out of range value for column 'id' at row 1

Zpět na Ovládací panel

Co jsem vyrozuměl, týká se to kolonky ID, má ID nějaká omezení v počtu číslic?
Používám verzi 3.5.5

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 43860
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Chyba při zadávání zboží

Post by Jan » 02 Feb 2021, 12:54

Ahoj, nevím přesně, jakou tabulku máš na mysli, ale předpokládám, že to bude standardní auto_increment ID, a ten má všude stejný omezení, je to integer - INT(11)

Od: -2147483648 do 2147483648

Když zapneš debug mode, nedostaneš tam kokrétnější chybu?
If you find Phoca extensions useful, please support the project

John68
Phoca Member
Phoca Member
Posts: 10
Joined: 03 Nov 2020, 08:42

Re: Chyba při zadávání zboží

Post by John68 » 02 Feb 2021, 13:25

Dík za odpověď.
Tak je to jasný, chtěl jsem tam dát 12ti místné ID.
SKU a EAN mají stejné omezení?

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 43860
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Chyba při zadávání zboží

Post by Jan » 02 Feb 2021, 13:45

ID je většinou auto_increment, takže se manuálně nedá zadat.

Ve SKU může být až 255 znaků, v EAN maximálně 15 (je to pro EAN13) - nejsou to čísla, takže lze zadat i jiné znaky

`sku` varchar(255) NOT NULL DEFAULT '',
`ean` varchar(15) NOT NULL DEFAULT '',
If you find Phoca extensions useful, please support the project

John68
Phoca Member
Phoca Member
Posts: 10
Joined: 03 Nov 2020, 08:42

Re: Chyba při zadávání zboží

Post by John68 » 23 Feb 2021, 11:16

Ahoj
při zadávání nového produktu se mi stále tato chyba objevuje a nejde zadat produkt. Zřejmě si to pamatuje maximální ID (omylem naimportované a následně smazané) a další nevezme. Jde někde nastavit aby to pokračovalo od nejvyššího ID které je v seznamu produktů? Jinak tam už žádný nový produkt nejde zadat, pouze přes import.

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 43860
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Chyba při zadávání zboží

Post by Jan » 25 Feb 2021, 14:22

Ahoj, Phoca Cart, ani Joomla! nemá možnost toto vůbec ovlivnit. Je to o databázovém pravidlu. Do databáze se pošle informace o nové položce a ta sama si rozhodne, jaké ID dostane, dělá to na základě autoincrement pravidla tak, aby nedošlo k duplicitě - za to je zodpovědná jen databáze.

Já ale pořád nechápu, jak jsi mohl zadat nějakou hodnotu, protože tahle hodnota se vytváři automaticky, nikdo, ani Joomla, ani Phoca Cart ji zadat nemůže, to si vytvoří databáze sama.
If you find Phoca extensions useful, please support the project

John68
Phoca Member
Phoca Member
Posts: 10
Joined: 03 Nov 2020, 08:42

Re: Chyba při zadávání zboží

Post by John68 » 26 Feb 2021, 11:30

Ahoj,
zadat sice nejde, ale při importu je možné zadat jakoukoliv hodnotu. Importoval jsem ceník od dodavatele a omylem jsem do kolonky ID zadal EAN a tím to vzniklo.

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 43860
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Chyba při zadávání zboží

Post by Jan » 28 Feb 2021, 13:43

Ok
If you find Phoca extensions useful, please support the project

Post Reply