Having problems creating a Menu in Restaurant Phoca Menu Lite

Phoca Restaurant Menu - restaurant menu manager
Massimo1985
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 5
Joined: 18 Nov 2018, 15:51

Having problems creating a Menu in Restaurant Phoca Menu Lite

Post by Massimo1985 » 18 Nov 2018, 17:29

Hi there, I'm having problems creating a menu in Phoca Restaurant Menu Lite.
I have a created a section of the menu but when I preview the site I get these error codes appearing.
These are the messages which I receive:

Warning: Illegal string offset 'name' in C:\xampp\htdocs\Massimo\administrator\components\com_phocamenu\helpers\phocamenu.php on line 575

Warning: Illegal string offset 'type' in C:\xampp\htdocs\Massimo\administrator\components\com_phocamenu\helpers\phocamenu.php on line 575

Warning: Illegal string offset 'creationDate' in C:\xampp\htdocs\Massimo\administrator\components\com_phocamenu\helpers\phocamenu.php on line 575

Warning: Illegal string offset 'author' in C:\xampp\htdocs\Massimo\administrator\components\com_phocamenu\helpers\phocamenu.php on line 575

Warning: Illegal string offset 'copyright' in C:\xampp\htdocs\Massimo\administrator\components\com_phocamenu\helpers\phocamenu.php on line 575

Warning: Illegal string offset 'authorEmail' in C:\xampp\htdocs\Massimo\administrator\components\com_phocamenu\helpers\phocamenu.php on line 575

Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in C:\xampp\htdocs\Massimo\administrator\components\com_phocamenu\helpers\phocamenu.php on line 575

Warning: Illegal string offset 'authorUrl' in C:\xampp\htdocs\Massimo\administrator\components\com_phocamenu\helpers\phocamenu.php on line 575

Warning: Illegal string offset 'version' in C:\xampp\htdocs\Massimo\administrator\components\com_phocamenu\helpers\phocamenu.php on line 575

Warning: Illegal string offset 'description' in C:\xampp\htdocs\Massimo\administrator\components\com_phocamenu\helpers\phocamenu.php on line 575

Warning: Illegal string offset 'group' in C:\xampp\htdocs\Massimo\administrator\components\com_phocamenu\helpers\phocamenu.php on line 575

Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in C:\xampp\htdocs\Massimo\administrator\components\com_phocamenu\helpers\phocamenu.php on line 575

Warning: Illegal string offset 'filename' in C:\xampp\htdocs\Massimo\administrator\components\com_phocamenu\helpers\phocamenu.php on line 575

Warning: A non-numeric value encountered in C:\xampp\htdocs\Massimo\administrator\components\com_phocamenu\helpers\phocamenu.php on line 598

Hope you can help
Thankyou!


christine
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 1430
Joined: 28 Nov 2010, 17:20

Re: Having problems creating a Menu in Restaurant Phoca Menu Lite

Post by christine » 18 Nov 2018, 19:06

Hi,

are you using version 3.1.1? Which Joomla and PHP version?

Kind regards
Christine

Massimo1985
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 5
Joined: 18 Nov 2018, 15:51

Re: Having problems creating a Menu in Restaurant Phoca Menu Lite

Post by Massimo1985 » 18 Nov 2018, 19:53

Yes, I am using version 3.1.1
Im using Joomla 3.9
I'm not sure about the PHP version.
How do I find out?
Thanks
Massimo

christine
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 1430
Joined: 28 Nov 2010, 17:20

Re: Having problems creating a Menu in Restaurant Phoca Menu Lite

Post by christine » 18 Nov 2018, 20:53

Hi Massimo,

backend > system > system information > system information
I think you have php version 7.2

Kind regards
Christine

Massimo1985
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 5
Joined: 18 Nov 2018, 15:51

Re: Having problems creating a Menu in Restaurant Phoca Menu Lite

Post by Massimo1985 » 18 Nov 2018, 21:03

Not sure how to access backend?
Could you print screen the section were I have to go to?
Thanks

Massimo1985
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 5
Joined: 18 Nov 2018, 15:51

Re: Having problems creating a Menu in Restaurant Phoca Menu Lite

Post by Massimo1985 » 18 Nov 2018, 21:16

Hi Christine,

Found the php version. It is 7.1.23

Hope this helps

christine
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 1430
Joined: 28 Nov 2010, 17:20

Re: Having problems creating a Menu in Restaurant Phoca Menu Lite

Post by christine » 18 Nov 2018, 22:55

it's just a warning and not a "fatal error", but i will inform Jan about, as it is interesting for developer.
Frontend will work OK?

Kind regards
Christine

Massimo1985
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 5
Joined: 18 Nov 2018, 15:51

Re: Having problems creating a Menu in Restaurant Phoca Menu Lite

Post by Massimo1985 » 18 Nov 2018, 23:06

Hi Christine,
Thanks for getting back to me.

I think I solved the problem.
First I edited the code on line 575 of the php file by removing the underscore, and secondly I deleted the enitire 598 line from the php file.
I don't get the warning signs coming up anymore.
However, after I created a part of the menu, the price of the dish doesn't appear.
Any ideas why?
Thanks
Massimo

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 40534
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Having problems creating a Menu in Restaurant Phoca Menu Lite

Post by Jan » 19 Nov 2018, 18:35

Hi, what price did you add to system, was it a number, see:
https://www.phoca.cz/documents/52-phoca ... aw-numbers

Jan
If you find Phoca extensions useful, please support the project

Post Reply