PhocaPDF system plugin 3.0.12 not working with Joomla! 3.10.?

Phoca PDF - creating PDF documents in Joomla! CMS
Ethlaegil
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 5
Joined: 11 Jan 2022, 19:24

PhocaPDF system plugin 3.0.12 not working with Joomla! 3.10.?

Post by Ethlaegil » 11 Jan 2022, 19:31

Hello,

today I discoverd, that PhocaPDF System Plugin 3.0.12 with Phoca PDF Content Plugin 3.0.12 and PhocPDF Component 3.0.12 is not working anymore with Joomla! 3.10.4 on https://www.edf-jets.de

If you klick on PDF icon in article view no PDF is generated. It only opens a popup with the component view of the article, like https://www.edf-jets.de/news/416-e-flit ... =component

But there should open the generated PDF file!

Can you please discover the problem and make the three mentioned extensions Joomla! 3.10.x compatible again?

kind regards

Markward

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 45045
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: PhocaPDF system plugin 3.0.12 not working with Joomla! 3.10.?

Post by Jan » 11 Jan 2022, 23:02

Hi, does it work for your when you disable SEF (for testing purposes only)? I am testing version 3.0.12 on 3.10 and see no problems. Testing on two different 3.10 servers and it works OK there. :idea:

Image
If you find Phoca extensions useful, please support the project

Ethlaegil
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 5
Joined: 11 Jan 2022, 19:24

Re: PhocaPDF system plugin 3.0.12 not working with Joomla! 3.10.?

Post by Ethlaegil » 22 Jan 2022, 12:57

Hello,

yes, it works with SEF completely disabled, but with SEF on and a standard 3.10.5 .htaccess file it does not work. In the popup there is no &format=pdf at the end of the URL!!!

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 45045
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: PhocaPDF system plugin 3.0.12 not working with Joomla! 3.10.?

Post by Jan » 23 Jan 2022, 21:16

Hi, as you can see from the screenshot, the link is SEF with enabled .htaccess:

J3102/article?tmpl=component&format=pdf

(you can see that there is no index.php, the "article" is menu link to article and both suffixes (tmpl and format) are generally not transformed to SEF link.

You can see the same here:
https://www.phoca.cz/demo/phoca-pdf-demo (SEF and .htaccess enabled)

So the question is, why your system skips the needed parameters there :idea: Do you use standard SEF?

Jan
If you find Phoca extensions useful, please support the project

Ethlaegil
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 5
Joined: 11 Jan 2022, 19:24

Re: PhocaPDF system plugin 3.0.12 not working with Joomla! 3.10.?

Post by Ethlaegil » 24 Jan 2022, 09:11

Hello, thank you for your investigations.

SEF settings are the following:

Search Engine Friendly URLs -> yes
Use URL Rewriting -> yes
Add Suffix to URL -> yes
Unicode Aliases -> no

I allready testet functionality with disabled system plugins one by one, but it seems that there is no extension that interferes.

PHP version is 7.4. 5.7.36

Components that are installed:

ijoomla Ad Agency Pro
AcyMailing 5
Admin Tools
Akeeba Backup Pro
DOCman
JCE Editor Pro
JEM (Joomla Event Manager)
PhocaPDF
Proforms
Joomla! Weblinks

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 45045
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: PhocaPDF system plugin 3.0.12 not working with Joomla! 3.10.?

Post by Jan » 27 Jan 2022, 00:43

Hi, try to check the system plugins, try to see if e.g. admin tools does not prevent from running some parts.

What is the URL when SEF is disabled?

Jan
If you find Phoca extensions useful, please support the project

Ethlaegil
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 5
Joined: 11 Jan 2022, 19:24

Re: PhocaPDF system plugin 3.0.12 not working with Joomla! 3.10.?

Post by Ethlaegil » 27 Jan 2022, 04:27

Thank you, now I found the plugin that has caused the problem: https://it-conserv.de/joomla/plugins/scroll2top.html

After deaktivating that plugin, everything is working normally.

Thanks for your patience

Markward

p.luks
Phoca Member
Phoca Member
Posts: 27
Joined: 19 Jan 2020, 20:51

Re: PhocaPDF system plugin 3.0.12 not working with Joomla! 3.10.?

Post by p.luks » 27 Jan 2022, 14:54

Hello,

At the beginning of January I created an update of the plugin (Vers. 1.5.0). Is the problem still with the new version?

When I currently look at your page, the plugin is still active.

Peer

Ethlaegil
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 5
Joined: 11 Jan 2022, 19:24

Re: PhocaPDF system plugin 3.0.12 not working with Joomla! 3.10.?

Post by Ethlaegil » 27 Jan 2022, 18:37

Yes, it was version 1.5.0 that caused the problem, but now I only used the js und css und html output of that plugin directly integrated in my template without the plugin installed. With installed and activated plugin the problem occurs! Not only that PhocaPDF functioned no more, but the output of $this->language in another multilanguage site was malfunctioning, it only outputs the standard language "de-de", even if you are on the english part of the website, where the output has to be "en-gb". Maybe there is something wrong with the routing of that plugin.

p.luks
Phoca Member
Phoca Member
Posts: 27
Joined: 19 Jan 2020, 20:51

Re: PhocaPDF system plugin 3.0.12 not working with Joomla! 3.10.?

Post by p.luks » 27 Jan 2022, 19:51

OK - that sounds strange. The $this->language is not used in the plugin at all because it is not relevant for the function.

I will try to recreate it. But we shouldn't look at it any further here in the forum. It's a different problem and not one of PhocaPDF. If you have problems with it, you can also write to me by e-mail.

Post Reply