Premiere - the demo homepage layout

Phoca Templates - templates for Joomla! CMS
imemine
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 6
Joined: 13 Jan 2021, 19:57

Premiere - the demo homepage layout

Post by imemine » 15 Jan 2021, 12:20

Hello,
I cant figure out how to have phoca cart categories on the homepage as in the demo, under the carusel. The only way, I can do that, is that I have the carusel on every page. Or on every product detail page. Is it a module, which i have to add to main section in gantry?
Thank you.
Lukas

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 43975
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Premiere - the demo homepage layout

Post by Jan » 16 Jan 2021, 17:59

Hi, if you mean this page:

https://www.phoca.cz/phocacartdemo/premiere/

It is template Phoca Premiere - Home. The menu link is link to Phoca Cart Categories view.

Phoca Cart Options:

Categories View Layout: Colspan

Image

Jan
If you find Phoca extensions useful, please support the project

imemine
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 6
Joined: 13 Jan 2021, 19:57

Re: Premiere - the demo homepage layout

Post by imemine » 01 Jun 2021, 12:46

Hi Jan, I still cannot make it work my way. I need carusel only on Homepage. I created new menu item with layout without carusel., but when I click on product detail I still get the carusel. I have followed the documentation about the phoca upgrade plugin, but it seems its not the issue. Thanks for any advice.

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 43975
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Premiere - the demo homepage layout

Post by Jan » 01 Jun 2021, 14:58

Hi, there are many ways.

- You can set it in template like in Gantry templates where you define where the carousel should be displayed
- You can use it as particle or as module
- If you use the module: https://www.phoca.cz/phoca-carousel-module then you can set it directly in options of this module:

Image

You can filter in this module, in which component or its view the module will be displayed.

Jan
If you find Phoca extensions useful, please support the project

imemine
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 6
Joined: 13 Jan 2021, 19:57

Re: Premiere - the demo homepage layout

Post by imemine » 04 Jun 2021, 14:29

Sorry, I cant express myself correctly. Here is the version in progress http://bohemiacrafthop.cz. I need my products to work as Skoda rapid. Homepage with carrusel + products under. http://bohemiacrafthop.cz/index.php/odr ... ele-k-mani without carrusel and when entering the product - withnout carrusel aswell. I am trying to change the settings, but I get "Produkt nebyl nalezen" messege even if the product is present. Sorry for being dumb, thank you.

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 43975
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Premiere - the demo homepage layout

Post by Jan » 07 Jun 2021, 17:30

Ahoj Lukáši,

ani nevím, že jsi registrovanej tady ve fóru, sorry za pozdější odpověď.

Kde přesně dostaneš "produkt nenalezen"

Já teď přesně nechápu tu spojitost s tou slideshow. Ona je totiž nezávislá na eshopu. Všeobecně tam můžeš definovat, při jaký komponentě, při jakým view nebo ID se zobrazí, ale to je všeobecně a může to být jakákoliv komponenta.

Příklad:
https://www.sasgroup.cz/kelleruv-mlyn

Zde se daná slideshow zobrazuje jen když je komponenta "com_content" aktivní a ID je XXX - jinak se nezobrazuje. Takhle se dá docílit toho, že lze vytvořit třeba 10 instancí slideshow a každá se pak zobrazuje jen na určitém místě (např. podle ID a komponenty). Nezávisle na tom, jestli je to např. komponenta Phoca Cart nebo komponenta core článků Joomly.
If you find Phoca extensions useful, please support the project

imemine
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 6
Joined: 13 Jan 2021, 19:57

Re: Premiere - the demo homepage layout

Post by imemine » 09 Jun 2021, 09:42

Ahoj Honzo,
produkt nebyl nalezen, kdyz na homepage kliknu na prvni polozku v eshopu. viz screenshot https://i.imgur.com/ma5Al72.jpg
Ja jsem vychazel z toho, ze v gantry jsou definovany 2 styly - jeden se slideshow pro HP a jeden bez a snazil jsem se to tak priradit nabidkam v menu. Coz nejak funguje, ale kdyz pak kliknu na samotny produkt tak se mi tam zase objevi slideshow. Myslel jsem, ze takto to mas udelany v DEMU. Mozna mam jen spatne vybrany typ odkazu phoca cart v hlavnim menu...nevim.
Ty asi popisujes pripad, kdy si slideshow udelam jako modul a odskrtnu si kdy a kde se ma zobrazit.
Myslel jsem ze to nastavim behem minuty a nejak jsem se v tom zamotal. Diky. Lukas

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 43975
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Premiere - the demo homepage layout

Post by Jan » 09 Jun 2021, 11:51

BTW - doporučoval bych použít modul a ne Gantry particle. Ten module je aktivněji vyvýjenej a má víc možností, co se týče nastavení, kde se zobrazit a kde ne.

Ano, pokud jde o Phoca šablonu pod Gantry, tak jsou tam dva styly (outlines), jeden na hlavní stránku, druhej na ostatní stránky - slideshow particle je přiřazenej jen na hlavní stránku, ale samozřejmě tohle je jen výchozí nastavení, slideshow se dá přiřadit kamkoliv.

Já osobně, abych se v tom nezamotával, používám raději modul, tam si nastavím, u jaký menu položky se bude zobrazovat. Pokud potřebuju, aby se zobrazil jen u určitýho view nebo ID, zase u standardního Joomla modulu tu možnost mám. Teoreticky, i když by to bylo hodně práce, dokážu přiřadit jedinečnou slideshow ke každýmu produktu (případně článku). Např. na té stránce, kterou jsem linkoval, je asi 8 projektů a každý z nich má vlastni modul instanci. To stejný je možný analogicky udělat pro produkty (samozřejmě, pokud bych jich bylo jen pár, dá se s kombinací produkt view a slideshow udělat celkem zajímavá product page).

Produkt nenalezen

Hmmm, to vypadá na špatnou tvorbu menu linků.

Vypadá to, že máš vytvořenej odkaz přímo na jednu kategorii a menu link pak nepřenáší ID kategorie.

Zkus prosím tě vytvořit menu odkaz na výchozí typ - "categories view" v Phoca Cart. Jestli to potom půjde. Pokud se chceš vyhnout zobrazení kategorií, ale přitom mít funkční odkazy, udělal bych to následovně:

- vytvořil bych menu odkaz na Phoca Cart - výchozí view - "categories view" - tím pádem zaručíme nejvyšší úroveň odkazů a korektnost všech linků
- pokud nechceš odkaz na kategorie, pak bych tento menu link dal do skrytého menu (aby nebyl na stránce, ale aby systematicky vytvářel korektní linky)
- a potom bych zkopíroval odkaz na kategorii (předpokládám že je jedna) a ten bych dal do menu manažera jako přímý odkaz.

Tím pádem budeš mít odkaz přímo na produkty konkrétní kategorie, ale zároveň pak budou všechny odkazy korektně poskládány.
If you find Phoca extensions useful, please support the project

Post Reply