phoca open graph not on homepage

Phoca plugins - support for all Phoca plugins except Phoca Gallery plugins
dph
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 3
Joined: 22 Aug 2019, 14:34

phoca open graph not on homepage

Post by dph » 22 Aug 2019, 14:41

I have a website with no articles on the homepage. Phoca open graph works fine for all other pages because all pages have articles.
But not the homepage. Is there any way to make the og tags visible for the homepage?

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 41564
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: phoca open graph not on homepage

Post by Jan » 22 Aug 2019, 16:12

Hi, just install the Phoca Open Graph System plugin which will work on pages which are not article pages.

Jan
If you find Phoca extensions useful, please support the project

kirillsam
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 3
Joined: 09 Sep 2019, 08:41

Re: phoca open graph not on homepage

Post by kirillsam » 09 Sep 2019, 09:01

Hello ! I have same problem. I had installed both of plugins, Phoca Open Graph plugin & Phoca Open Graph System plugin. For the articles it's work good, but for the home page it's not working. Please help me !

I want to attach screenshoots, can I please ?

Bless you !

kirillsam
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 3
Joined: 09 Sep 2019, 08:41

Re: phoca open graph not on homepage

Post by kirillsam » 09 Sep 2019, 09:47

Okay I found the problem. It was "apple_touch_icon.png" in template folder. This image shows in preview. I deleted it, but preview from Phoca Open Graph System plugin still not showing. Preview is empty :(

kirillsam
Phoca Newbie
Phoca Newbie
Posts: 3
Joined: 09 Sep 2019, 08:41

Re: phoca open graph not on homepage

Post by kirillsam » 09 Sep 2019, 10:41

Totally I found solution for the main page here https://mb4.ru/cms/joomla/71-joomla-uni ... vicon.html

But thank you anyway for your work and plugin !

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 41564
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: phoca open graph not on homepage

Post by Jan » 12 Sep 2019, 00:40

Hi, which component and view is the home page.

If it is com_content and view is featured - then the content plugin is active (but there must be at least one featured article)

If it is com_content and view is featured but there is no featured article, then it is not more handled by content plugin.
I will add new parameters to system plugin, so it even can display open graph on home page, like it works e.g. here:

https://www.vinodocekal.cz/ - home page is com_content and view is featured (but there is no featured article). So the content plugin is inactive but there can be active system plugin:

Image

Will be set in next version.

For now, you can achieve it with help of Phoca Site plugin: https://www.phoca.cz/phoca-site-plugin where you can add own meta tags to header.

Jan
If you find Phoca extensions useful, please support the project

User avatar
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero
Posts: 41564
Joined: 10 Nov 2007, 18:23
Location: Czech Republic
Contact:

Re: phoca open graph not on homepage

Post by Jan » 12 Sep 2019, 22:29

This is now possible in version 3.0.6:
https://www.phoca.cz/news/1059-phoca-op ... 6-released

Jan
If you find Phoca extensions useful, please support the project

Post Reply