Page 1 of 1

image not shown in front and backend

Posted: 09 Apr 2021, 02:09
by Renata
Dear all

I have a problem. I have already an existing phoca gallery. It works fine. All images are showing nicely on the frontend and the backend.

Of course there is a but....

I would like to upload a new image in an excisting catagory. I can upload using upload in phoca. But the image is not shown in the backend and the frontend. Instead i see "no image"icon.

I tried to upload jpg, png. The image is within the maximum upload size and i tried using ftp. Nothing helps. No image is shown.
The following is also strange: if I download the image from the server using ftp, the image which is not visible on the website is very much visable on my pc as if the image is in perfect order.

You can see here what i mean:

http://www.copadelmar.com/index.php?opt ... Itemid=208

Could you please advise?

f.y.i. i use Joomla 3.9.25
Phoca gallery 4.4.2
and php version 5.6.40 ( i now this version is not supported anymore, but due to the used template i am forced to use this version)
image name is pastapesto.jpg

Thanks in advace
Kind regards
Renata

Re: image not shown in front and backend

Posted: 09 Apr 2021, 09:04
by Benno
Hi,
see: viewtopic.php?f=1&t=62046
When Thumbnails Generation is enabled you need to go to:
Backend --> Components --> Phoca Gallery --> Images
and the missing thumbnails will be generated page by page.

Kind regards,
Benno

Re: image not shown in front and backend

Posted: 09 Apr 2021, 10:17
by Renata
Dear Benno, thank you so much!

In the referred topic you mentioned this was the solution:

"Hi,
you need to enable thumbnails generation again:
backend --> Components --> Phoca Gallery --> Control Panel --> Options --> Thumbnails -->
Pagination Thumbnail Generation=Yes
Enable Thumbnails Generation=Yes
Save & Close"

Thanks!

Kind regards
Renata

Re: image not shown in front and backend

Posted: 09 Apr 2021, 11:05
by Benno
You're welcome!

Kind regards,
Benno

Re: image not shown in front and backend

Posted: 28 Apr 2021, 21:37
by BOYZZ123
Benno wrote:
09 Apr 2021, 09:04
Hi,
see: viewtopic.php?f=1&t=62046
When Thumbnails Generation is enabled you need to go to:
Backend --> Components --> Phoca Gallery --> Images
and the missing thumbnails will be generated page by page.

Kind regards,
Benno
an hour ago i countered the same issue now its solved, after this thread thanks!

Re: image not shown in front and backend

Posted: 28 Apr 2021, 21:45
by Benno
Great!

Kind regards,
Benno